Nyíregyháza 2019. Aug. 29. (18:00)

Lila ákác


Lila ákác

Szerelmes história öt képben

Tóth Manci egy kis varrónő, aki azt álmondja, ünnepelt táncosnő lesz. Pali egy bankfiú, aki egy nagyvilági nőről, egy „privátról” álmodik: Bizonyosnéről. A sors egymás mellé sodorja őket a ligetben… És amíg Pali Bizonyosnére vár, addig Manci végérvényesen beleszeret a fiúba… A színpadon megelevenedik a múlt századelő dzsentri világának hangulata, a kaszinó füstös éjszakái, zongoraszó, ének, pezsgő, álmok és szerelem… Legeza Ilona Szép Ernő régényéről írta a következőket, de az előadás világát is tökéletesen tükrözik az alábbi szavak: „A regény mintaszerű példája a szecessziónak; a csalódásba és csömörbe fúlt első, és a már születésekor megszakadó második szerelem naiv-ártatlan története (…) a derű kiapadhatatlan forrása. (…) Minden könnyedsége, látszólagos súlytalansága ellenére teljes és egészen őszinte világérzést, vagy még pontosabban világhangulatot ad, melynek lényege az életnek éppen a legkisebb dolgokban való végtelen szeretete.”

 

Hogy miről is szól ma számomra a Lila ákác? A boldogságkeresés útvesztőiről, a reményről, az ártatlanság múlandóságáról... A felnőttéválásról, az illúziók elvesztéséről, az erkölcsös és az úgynevezett romlott életvitel közötti vékonyka határról. A magunk és mások ellen elkövetett hazugságainkról… a lenni vagy nem lenni, menni vagy maradni kérdéskör örök dilemmájáról. A kiszolgáltatottságunkról és az újrakezdésről…Titkos vágyainkról, eltitkolt félelmeinkről. Hétköznapi, fel nem ismert boldog pillanatainkról...
Sebestyén Aba

SZEREPOSZTÁS:

CSACSINSZKY PALI - Pálfi Ervin
TÓTH MANCI, táncosnő - Pámer Csilla
BIZONYOS NAGYSÁGOS ÚR - Csernik Árpád
BIZONYOSNÉ NAGYSÁGOS ASSZONY  - Kalmár Zsuzsa
ANGELUSZ PAPA, tánc ügynök - Mezei Zoltán
ZSÜZSÜ, balettmester - Körmöci Petronella
MÍNUSZ, fiatalúr - Hajdú Tamás
MAJMÓCZY, fiatalúr - Baráth Attila
HÉDI, táncosnő - Fülöp Tímea
MILI, virágárusnő - Sziráczky Katalin
LEÓ, zongorista - ifj. Kucsera Géza
JÓZSI, pincér - Szilágyi Nándor

DÍSZLET- és JELMEZTERV - Kupás Anna, m.v.
ZENEI MUNKATÁRS - ifj. Kucsera Géza
DRAMATURG - Brestyánszki B. Rozi
RENDEZŐASSZISZTENS - Kocsis Valéria
SÚGÓ / ÜGYELŐ - Kulhanek Edina

RENDEZŐ - SEBESTYÉN ABA, m.v.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok