Budapest 2022. May. 20. (19:00)

L1-est(ek) IZP módra (Bot/Szász/Béres/Jeneses)


L1-est(ek) IZP módra (Bot/Szász/Béres/Jeneses)

L1-est(ek) IZP módra 2022.05.20 – 21. Május 20. 19.00 – 21.00

L1-est(ek) IZP módra

2022.05.20 – 21. 

Május 20. 19.00 – 21.00

 

Bot Ádám: Homályállapot 

Szünet. Mint a Morze jelekben a pontok és a vonalak között. Megszakad a jel. Vagy a szünet maga lenne a jel? Nem múlik az idő. Itt állok az örökkévalóság küszöbén. Megfogtam mutatóját a percnek. Egyszer csak véget ér a végtelen, a volt-nincs állapot. Meddig tart a múlt, vagy egyáltalán hol kezdődik el?

A homályállapot a tudat erős beszűkülésével járó rendellenes lelkiállapot, melyben szélsőséges érzelmek társulhatnak érzékcsalódásokkal, majd emlékezetvesztés történik.

Alkotó előadó: Bot Ádám

Kosztüm: Ellenbacher Ádám

Vizuál: Szabó Kristóf (KristofLab)

Külön köszönet: Szilágyi Krisztián

Támogatók: L1 Egyesület, NKA, EMMI, NKA IZP – Imre Zoltán Program, Műhely Alapítvány, Ziggurat Project

hossza: 20 perc

Szász Zsófia: Komolytalan jóslatok

durational performance

„Azért szeretek kötni/horgolni, mert megnyugtat, hogy valami lassan, de biztosan halad.

Ebben a nyugalmi állapotban sokszor dalra fakadok. Engedem, hogy a dallam folyjon, ahogy a fonal tekeredik. Nem veszem túl komolyan magam, mégis megnyitok egy csapot, amit nevezhetünk kreativitásnak vagy kapcsolatnak valami tudatalattival, valamivel, ami egyéni, mégis mindenki ismerheti. 

Az előadások alatt és a szünetekben, ebben az állapotban leszek: nézhetitek, csatlakozhattok, gondolhatjátok, hogy megismertek általa vagy magatokra vehetitek, mint egy jóslatot. 

Ui: Ha már jóslat, viszek magammal egy-két általam rajzolt jóskártyát is. Húzzatok belőle! Illetve remek lehetőség ez arra, hogy behorgoltassatok velem valami apróságot – amit a kezembe adsz, legjobb tudásom szerint körbehorgolom. 

Várlak szeretettel 

Zsófi”

Koncepció/előadó: Szász Zsófia

Támogatók: L1 Egyesület, EMMI, NKA

Béres Bíborka (Queen B) és Jeneses Ádám: Hungarotrópus 

A 'Hungarotrópus' Jeneses Ádám médiaművész és Béres Bíborka táncos és performanszművész együttműködéséből született kiállítás és performansz. A két művész a kortárs mozgásművészetet és képzőművészetet ötvöző megközelítéssel fordul az intergenerációs női traumák felé, és dolgozzák fel a beszorítottság, elnyomás és abúzus élményeit, hogy egy, a minden érzékszervet megmozgató, álomszerű és utópisztikus környezetet teremtsenek, a trópusi gyümölcsök szimbolikája által.

Koncepció/táncos: Béres Bíborka (L1-rezidens 2022)

Média-/színpadterv: Jeneses Ádám

Támogatók: L1 Egyesület, NKA, EMMI,  Műhely Alapítvány, Kik Melone Zagreb, Life Long Burning /DanceWeb

hosssza: 20 perc

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a...
 
Színház naptár

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...
Új színdarabok