Budapest 2019. Apr. 19. (19:00)

Ketten egyedül


Ketten egyedül
Terence McNally: Ketten egyedül New York-i duett a Thália Színház saját előadása

New York. Frankie felszolgáló, Johnny szakács. Először kinézték egymást az étteremben. Azután szeretkeztek. Eddig csodálatos, de rá kéne jönni, hogyan tovább. Lehet-e újrakezdeni mindent, ha romantika nincs már, csak a klasszikus zenét adó rádióban? 

A darabból nagy sikerű film készült Al Pacinóval és Michelle Pfeifferrel, Krumplirózsa címmel. Az előadásban a felszolgálót Schell Judit, a szakácsot Csányi Sándor személyesíti meg.  Őket a Csak szex és más semmi (2005) után a 2012-ben bemutatott Esküvőtől válóperig című bohózatban - mint perlekedő házaspárt - láthatta együtt játszani a közönség.

A rendező Goda Krisztinának nem ez az első színházi munkája, és bár saját bevallása szerint a film a fő csapásvonala, nagyon izgalmas dolognak tartja a színházi rendezést. "Nagyon izgalmas, hogy áll helyre egy anyagnak a ritmusa, hogyan keressük meg a mélységeket, amelyek ott vannak a szövegben, és adott esetben az ötödik olvasásra sem veszi észre az ember."

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok