Miskolc 2022. Oct. 29. (19:00)

Jézus Krisztus szupersztár


Jézus Krisztus szupersztár

Hétéves lehettem, amikor apám hirtelen felindulásból elvitt moziba. A TV-ben a Petrocelli ment, ezért nem annyira örültem. Aztán a film elején megszólalt a gitár, közeledett a távolból egy busz a szereplőkkel, és ezek a könnyeden teátrális sivatagi körülmények a 2000+ évnyi homállyal fedett, mégis örökös érdeklődést kiváltó történetbe úgy vontak be, hogy egész más emberként tekintettem a világra hazafelé menet egy kék Trabantban, 1984-ben.  Most 2022 van. A világ is megváltozott – és én is. A Petrocellit már nem is adja a TV. Vajon mi a helyzet ma ezzel a különös történettel? Mi a szerepe ma mindannak, amire hivatkozva szöggel és kalapáccsal a kézben követünk el nap mint nap bűnöket, ha valaki valóban a vízen jár, lényegileg már észre sem vesszük, maximum készítünk róla pár képet a telefonunkkal.

A Passió szenvedéstörténet, ugyanakkor Andrew Lloyd Webber művében olyan szenvedély történetét ismerjük meg, ami által a külső szemlélő óhatatlanul részese lesz és ezáltal részesül is mindabból a zenei ihletettségből, amelynek az alapjához mindannyiunknak van közünk. Egy útszéli kőkereszt mellett elhaladva, a templomban, az álmainkban, egy múzeumban egy festmény előtt, vagy ha csak széttárjuk a kezünket és szembe fordulunk a világgal, óhatatlanul szembejön velünk egy lehetőség, amit azonban csupán kívülről szemlélünk ahelyett, hogy a részesévé válnánk. Hiszen nem egyszerű. A világ kalapácsot és szögeket ad a kezünkbe. Néha pedig egy színházjegyet...

 (Szabó Máté, rendező)

 

A The Really Useful Group Limiteddel kötött megállapodás alapján.

Fordította: Miklós Tibor
Júdás: RÓZSA KRISZTIÁN / POLÁK FERENC e.h.
Mária Magdolna: CZVIKKER LILLA / VARGA ANDREA
Pilátus: LAJOS ANDRÁS
Heródes: SALAT LEHEL
Kajafás: KINCSES KÁROLY / CSEH ANTAL / VATAMÁNY ATANÁZ e.h.
Annás: TÓTH DOMINIK e.h. / FÜLÖP KRISTÓF e.h. / CSELEPÁK BALÁZS
Simon: CSELEPÁK BALÁZS / TÓTH DOMINIK e.h. 
Old Man: PETRÓ BALÁZS
Apostolok, Katonák, Jeruzsálem népe, tömeg
Közreműködik:
a Miskolci Balett,  a Miskolci Nemzeti Színház énekkara, kiegészített zenekara
Díszlettervező: HORESNYI BALÁZS
Jelmeztervező: FÜZÉR ANNI
Dramaturg: KENESEY JUDIT
Zenei vezető: CSER ÁDÁM
Koreográfus: KOVÁTS GERGELY CSANÁD 
Karvezető: PATAKI GÁBOR
Korrepetítor: RÁKAI ANDRÁS
Rendezőasszisztens: FEKETE ZSOLT
Vezényel: 
Rendező:
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Idén a Fővárosi Operett Színházban és a Pesti Magyar Színházban is lesz Mikulásgyár-átvevőpont

Idén a Fővárosi Operett Színházban és a Pesti...

Mindkét színház aulájában hivatalos gyűjtőpontot helyeztek el, ezeken a pontokon is várják a jól szállítható, csomagolható adományokat.
 
Színház naptár

Béranyák a Vígszínházban

A béranyaság különböző aspektusait mutatja be jelenetfüzéreken keresztül Czukor Balázs Béranyák című előadása. A számos etikai kérdést megfogalmazó és egyéni tragédiákat, reményt és reménytelenséget felvázoló szkeccselőadást Hegyi Barbara, Petrik Andrea, Waskovics Andrea, Tar Renáta, Telekes Péter és Medveczky Balázs...

A holdvilágtól Al Di Meoláig – évadot hirdetett a Szegedi Szabadtéri Játékok

A Dóm téren zenés darabokkal, az Újszegedi Szabadtéri Színpadon pedig koncertsorozattal várja a közönséget jövő nyáron a Szegedi Szabadtéri Játékok.
Új színdarabok