Budapest 2023. Nov. 29. (19:00)

Függőségeink - Száraz november


Függőségeink - Száraz november
És te kibírsz egy hónapot alkohol nélkül? 2023-ban is jön a száraz november, mi pedig Itt és Most megragadjuk az alkalmat arra, hogy az alkoholhoz fűződő hiedelmeinkre, öröklött és tanult viselkedésmintáinkra rápillantsunk az improvizációs színház segítségével.

Magyarország élen jár az alkoholproblémákkal kapcsolatos mérésekben. Előadásunkban nem elégszünk meg azzal, hogy szomorúan csóváljuk a fejünket, és elismételjük, hogy “egymillió alkoholista országa”, hanem konkrét emberi helyzetek mentén gondolkodunk együtt. Ítélkezés helyett kérdésfeltevés, stigmatizálás helyett nyílt, őszinte beszélgetés vár: a nézők kérdéseinek is jut tér az este során - állandó partnerünk, Hamar János addiktológiai konzultáns szakmai tudása mellett személyes tapasztalatait sem fél megosztani a függőséggel kapcsolatban. 

Dionüszoszt, a bor és mámor görög istenét sokan ismerik, de azt tudtátok, hogy a suméroknál a sörnek is volt istennője? A bódító italok kultúrtörténete elképesztően gazdag - hogy jutunk el az istenektől, a rituális ivástól a hétköznapi, vagy épp a mindennapos alkoholfogyasztásig? A XXI. század emberének életében milyen szerepet játszik az ital?

És te kibírsz egy hónapot alkohol nélkül? 2023-ban is jön a száraz november, mi pedig Itt és Most megragadjuk az alkalmat arra, hogy az alkoholhoz fűződő hiedelmeinkre, öröklött és tanult viselkedésmintáinkra rápillantsunk az improvizációs színház segítségével.

Háttér

A Függőségeink felnőtt előadásokat kísérleti jelleggel 2023-ban tűztük műsorra. A nézői visszajelzések és alkotói megéléseink is azt mutatják, hogy érdemes repertoáron hagyni. A program eredeti, prevenciós változatát középiskolásoknak készítettük, fejlesztésében pszichológus, szociális segítő munkatársakkal gondolkodtunk együtt. Köszönjük a közös munkát a Magyarországi Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió (röviden: KIMM) ráckeresztúri drogterápiás otthonának, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársainak, illetve dr. Borsfay Krisztinának.

Bővebben a projektről:

https://ittesmosttarsulat.hu/iskolaknak/fuggosegeink/

Szakértő: Hamar János – addiktológiai konzultáns

Improvizációs színészek: Bán-Horváth Veronika, Gregus László, Madaras Attila, Varju Nándor, Vízkelety Borbála

Zenész: Szőllősi Dániel

Fény- és hangtechnikus: Hüse Asztrik

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Színházi és utcaszínházi előadások a VéNégy Fesztiválon

Színházi és utcaszínházi előadások a VéNégy...

Dunakanyari fesztiválvibe egy színházjegy áráért – a színházjegy akcióval idén is ingyenesen látogathatók az esti koncertek.
 
Színház naptár

Vendégváró Fesztivál a Bethlen Téri Színházban

Február 25. és 27. között immár tizenkettedik alkalommal rendezik meg a színházban a határon túli magyar színházi műhelyeket bemutató Vendégváró Fesztivál nevű kulturális programot.

Meghalt Szurdi Miklós – a Vörösmarty Színház közleménye

A Vörösmarty Színház társulata megrendülten értesült Szurdi Miklós halálhíréről.
Új színdarabok
 
 
Cached at 07:59:01