Szeged 2020. Mar. 14. (19:00)

Darvas-Pintér: Parasztopera


Darvas-Pintér: Parasztopera
A Parasztoperában egy balladisztikus történetet dolgoztunk fel opera formában. Zenéjének alapja az erdélyi magyar népdalok, a barokk és a rock bizarr, mégis homogén elegye. A történet talán sokak számára ismerős lesz.

Darvas-Pintér: Parasztopera
népies-zenés krimiballada

Bemutató: 2020. március 13. 19:00

„A Parasztoperában egy balladisztikus történetet dolgoztunk fel opera formában. Zenéjének alapja az erdélyi magyar népdalok, a barokk és a rock bizarr, mégis homogén elegye. A történet talán sokak számára ismerős lesz. Nekem a nagymamám úgy mesélte, hogy Szabadszállás környéki emberekkel történt ez meg nagyon régen.

Bocsássák meg nekem, ha egyelőre csak annyit árulok el belőle, hogy lesz benne néhány boldogtalan sorsú ember, szenvedély, humor, vérfertőzés és gyilkosság. Akinek tetszik, nézze meg többször is! Akinek nem tetszik, nézesse meg magát!” – Pintér Béla

Pintér Béla nemzetközileg is elismert drámaíró, rendező, aki saját társulatával már számos sikeres előadást készített. Ez a legismertebb darabja. A készülő előadás az Újvidéki Színházzal koprodukcióban jön létre.

Szereplők:

Julika - Sziládi Hajna
Anya - Borsos Beáta, Bognár Anna

Roland - Ferencz Nándor
Állomásfőnök - Vicei Zsolt
Apa - Pongó Gábor
Etelka - László Judit
Tündérke - Elor Emina
Feri - Huszta Dániel
Cowboy - Káli Gergely

Alkotók:

Díszlet - Fodor Viola
Jelmez - Papp Janó
Zenei vezető - Koczka Ferenc
Súgó - Almási Gyöngyi
Ügyelő - Zámbó Nikolett
Rendezőasszisztens - Horváth Bettina
Rendező - Keresztes Attila

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok