Hangora, Herfli és Lippogó – babaszinház a Hevesi Sándor téren

2023. April 05.  ·   Zenei hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

Új babaszínházi előadássorozat indul április 29-én a Pesti Magyar Színházban Leporelló címmel, amelynek keretében három előadást láthat a közönség az idén tavasszal.

A fotó illusztráció

A babaszínház, vagy más néven csecsemőszínház keretében 0-4 éves korosztálynak szóló színházi előadásokat kínálnak. A 45 perces produkciók a kisgyerekek már megszerzett tapasztalataival és képességeivel operálnak, hétköznapi szituációk játékos megjelenítésével, bábos formák, vizuális és zenei elemek, mondókák, gyermekdalok, klasszikus zeneművek használatával.

A Leporelló sorozat 3 különálló előadásból áll. Az elsőt már 6 hónapos kortól ajánlják és féléves eltérésekkel a következőket. Először a látásra fókuszálnak, kontrasztos képekkel fognak játszani. Az egyéveseknél a hangképzésre, később, másfél éves kortól a mozgásra fektetik a hangsúlyt. A három előadás címe: Hangora, Herfli és Lippogó.

Az Art-Járó megnyitásával saját helyszínt tudnak biztosítani a sorozatnak, és egy szakember is leszerződött a színházhoz: Nagy Petra a Babaszínház kialakítását is vállalta. A Leporelló rendezője és a babaszínházi projekt vezetője elmondta: a babaszínház előadását kettébontották. "Az ilyen pici gyerekek 20-25 percig tudnak egy dologra fókuszálni, éppen ezért ennyi az előadás időtartama is, utána egy 20 perces közös játék következik" – tette hozzá.

Mint mondta, az interaktív játék során a színészek felkínálnak játékokat a gyerekeknek, akik bemehetnek a színpadi térbe és mindent kipróbálhatnak. Valóságos, tapintható lesz mindaz, amit az első 25 percben láttak. Az előadás közben is szabad mozgásterük van, még nem érvényesek a klasszikus színházi viselkedési minták, nincs senki a székhez szegezve - mondta, hozzátéve: mivel ez a korosztály a legérzékenyebb, ez színészileg is kihívást jelent. Sokkal nagyobb figyelemmel kell létezni a színpadon. Elkerülendő minden erős hanghatás vagy ijesztő forma, hirtelenség.

Az előadásban alkotótársai a jelmeztervező Bartos Letícia, Keresztény Tamás zenei vezető és zeneszerző, Gerbert Judit kisgyermekkori művészeti nevelő, valamint tervezőtársa és a gyártásvezető Horváth Márk.

Pesti Magyar Színház, Babaszínház

 

 

Szólj hozzá!


A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

Robert Downey Jr., a Vasember sztárja szeptemberben debütál a Broadwayn a McNeal című új darab főszerepében –számolt be róla a Variety.com.
 
Színház naptár

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban, mely során a különböző színházi formákat kívánják megmutatni a táncszínháztól kezdve a prózain és a zenésen át egészen a multimédiás eszközöket is...

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.
Új színdarabok
Traviata
Traviata
Budapest 
Traviata
Traviata
Budapest 
Traviata
Traviata
Budapest 
Traviata
Traviata
Budapest 
Traviata
Traviata
Budapest 
Traviata
Traviata
Budapest 
Traviata
Traviata
Budapest 
Traviata
Traviata
Budapest