Vérbeli vámpírkomédia a Centrál Színházban

2021. March 05.  ·   premier   ·  mmi

Romhányi József születésének 100. évfordulója alkalmából, 2021. március 6-án szombaton este 7-kor – ha nem is ülhetünk még be a nézőtérre – premier lesz a Centrál Színházban.

Vérbeli vámpírkomédia Centrál Színházban

Sok helyen azt írják, hogy a Vérszipoly ősbemutatója 1998-ban, a budapesti Pinceszínházban volt. Hát nem. A hely stimmel, de az évszám nagyon nem (1986), ezt azért tudom, mert akkor éppen ott dolgoztam – és ez az előadás volt a személyes kedvencem. Olyan  – akkor még középsulis – fiatalokból állt a társulat, mint például Kéri Kitty, Gieler Csaba és Hannus Zoltán, akik ma már különféle színházak társulatának jó hírét öregbítik. Az akkori, egy szál zongorával kísért előadást Puskás Tamás rendezte – csakúgy, mint ezt a mostanit, és nagyon szerette a közönség (is), pedig akkor még sehol sem volt az Alkonyat meg a vámpírkultusz.

A rímhányó Romhányi-tanítvány Philipp István szövegére Bárány Ferenc zenéjével készült Vérszipoly egy ellenállhatatlan humorú zenés rímdráma. Csaknem 35 év elteltével is megvannak bizonyos sorok belőle :)

A komédia Seholsincs országban játszódik, szereplői pedig egy fehérmájú grófnő – Tompos Kátya –, Cserna Antal és Ódor Kristóf félkegyelmű grófok, egy melléküzemági munkás (Bérszipoly), Fehér Tibor és Vári-Kovács Péter mint Vérszipoly, míg Básti Julit élete első Boszorkány szerepében láthatja majd a közönség. 

Az előadás a bemutató után bármikor elérhető lesz a Centrál Színház honlapján.

"Mi ez a ricsaj? Mit rikoltozol itt, mint egy vásári csaj" – na, ezt sem sikerült még elfelejteni :)

 Jegyek itt

Centrál Színház, Vérszipoly

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok