Vérbeli vámpírkomédia a Centrál Színházban

2021. March 05.  ·   premier   ·  mmi

Romhányi József születésének 100. évfordulója alkalmából, 2021. március 6-án szombaton este 7-kor – ha nem is ülhetünk még be a nézőtérre – premier lesz a Centrál Színházban.

Vérbeli vámpírkomédia Centrál Színházban

Sok helyen azt írják, hogy a Vérszipoly ősbemutatója 1998-ban, a budapesti Pinceszínházban volt. Hát nem. A hely stimmel, de az évszám nagyon nem (1986), ezt azért tudom, mert akkor éppen ott dolgoztam – és ez az előadás volt a személyes kedvencem. Olyan  – akkor még középsulis – fiatalokból állt a társulat, mint például Kéri Kitty, Gieler Csaba és Hannus Zoltán, akik ma már különféle színházak társulatának jó hírét öregbítik. Az akkori, egy szál zongorával kísért előadást Puskás Tamás rendezte – csakúgy, mint ezt a mostanit, és nagyon szerette a közönség (is), pedig akkor még sehol sem volt az Alkonyat meg a vámpírkultusz.

A rímhányó Romhányi-tanítvány Philipp István szövegére Bárány Ferenc zenéjével készült Vérszipoly egy ellenállhatatlan humorú zenés rímdráma. Csaknem 35 év elteltével is megvannak bizonyos sorok belőle :)

A komédia Seholsincs országban játszódik, szereplői pedig egy fehérmájú grófnő – Tompos Kátya –, Cserna Antal és Ódor Kristóf félkegyelmű grófok, egy melléküzemági munkás (Bérszipoly), Fehér Tibor és Vári-Kovács Péter mint Vérszipoly, míg Básti Julit élete első Boszorkány szerepében láthatja majd a közönség. 

Az előadás a bemutató után bármikor elérhető lesz a Centrál Színház honlapján.

"Mi ez a ricsaj? Mit rikoltozol itt, mint egy vásári csaj" – na, ezt sem sikerült még elfelejteni :)

 Jegyek itt

Centrál Színház, Vérszipoly

 

 

Szólj hozzá!


Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda...
 
Színház naptár

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...

A majdnem tökéletes boldogság receptje

A LIAison és a Füst sikere után megszületett Pokorny Lia legújabb önálló estje. A majdnem tökéletes boldogság receptje című előadás április 12-én a MOMKultban debütál, és onnantól kezdődően havonta látható majd Budapesten és az ország különböző pontjain.
Új színdarabok
 
 
Cached at 09:17:20