Isten szerepében: Alföldi Róbert

2020. October 12.  ·   premier   ·  koncert.hu

Az eredetileg tervezett időpont után egy hónappal, ma mutatják be az Átriumban David Javerbaum darabját, az Isteni végjátékot.

Fotó: Lakatos Péter (Átrium)

David Javerbaum sikerdarabjának története nem hagyományos: az ötlet egy hatmilliós követőbázissal rendelkező Twitter-fiókból származik. A tizenháromszoros Emmy-díjas szerző (többek között a Daily Show, az Agymenők, a Disjointed és a Kominsky-módszer című sorozatok producere, szöveg- és forgatókönyv-írója) a Twitter-csatornán található anyagot először kötetté formálta, majd Jim Parsons, az Agymenők főszereplője számára írt belőle darabot.

Az Isteni végjáték egyfajta one-man show, amelyben Isten a létezés alapvető kérdésein és az emberiség alapértékein keresztül közelíti meg mindennapjainkat, miközben a legidőszerűbb kérdésekre is reflektál, mindezt korszerű formában, élénk humorral. Javerbaum darabjának sajátja, hogy a szerző bátorítja, hogy szövegét az adott országra és társadalomra formálják az alkotók, így lesz darabja valóban friss, közvetlen és éles.

Az Átrium előadásában Alföldi Róbert mellett a két arkangyal szerepében Kovács Máté/Varga Ádám/Csiby Gergely, valamint Ivanics Tamás látható. 

 

Átrium, Alföldi Róbert, David Javerbaum, Agymenők, Jim Parsons

 

 

Szólj hozzá!


A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

Robert Downey Jr., a Vasember sztárja szeptemberben debütál a Broadwayn a McNeal című új darab főszerepében –számolt be róla a Variety.com.
 
Színház naptár

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban, mely során a különböző színházi formákat kívánják megmutatni a táncszínháztól kezdve a prózain és a zenésen át egészen a multimédiás eszközöket is...

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.
Új színdarabok
Traviata
Traviata
Budapest 
Traviata
Traviata
Budapest 
Traviata
Traviata
Budapest 
Traviata
Traviata
Budapest 
Traviata
Traviata
Budapest 
Traviata
Traviata
Budapest 
Traviata
Traviata
Budapest 
Traviata
Traviata
Budapest