Egy különleges nap – filmklasszikus a színpadon

2018. October 16.  ·   premier   ·  SZV

Emlékszünk még Ettore Scola filmjére? Hogy ne emlékeznénk, hiszen Sophia Loren és Marcello Mastroianni főszereplésével készült a mozi. A Hatszín Teátrum most a történet színpadi adaptációjának premierjére készül.

Egy különleges nap – filmklasszikus a színpadon

Hogy melyik volt ez a különleges ez a nap? 1938. május 8. Hitler ezen a napon tett látogatást Mussolininál, a fogadására megjelenik III. Victor Emanuele király, a Duce és a többszázezres ünneplő tömeg. A filmben (is) kiürülnek a házak, mindenki a nagy eseményre siet. Két ember marad csak otthon egy belvárosi épületben: Antonietta és Gabriele... Tovább nem mondjuk.

A színpadi változatot Scola özvegye, Gigliola Fantoni alkalmazta színpadra. Nálunk Iványi Árpád és Réti Barnabás átdolgozásában, az előbbi rendezésében kerül a nézők elé. Sophia Loren szerepében Dobó Kata látható, Mastroianni Gabriele-jét Réti Barnabás formálja majd meg, aki hat év után tér vissza a hazai színpadra. Útja a Barátok közt-től egészen Tom Cruise-ig vezetett többek között, de forgatott Szabó Istvánnal is. A házmestert a csodálatos Jászai-díjas színművész, Egri Kati alakítja.

Premier: 2018. november 10., Hatszín Teátrum

 

Egy különleges nap, Ettore Scola, Sophia Loren, Marcello Mastroianni, Iványi Árpád, Dobó Kata, Réti Barnabás, Egri Kati, hatszín Teátrum

 

 

Szólj hozzá!


Idén a Fővárosi Operett Színházban és a Pesti Magyar Színházban is lesz Mikulásgyár-átvevőpont

Idén a Fővárosi Operett Színházban és a Pesti...

Mindkét színház aulájában hivatalos gyűjtőpontot helyeztek el, ezeken a pontokon is várják a jól szállítható, csomagolható adományokat.
 
Színház naptár

Béranyák a Vígszínházban

A béranyaság különböző aspektusait mutatja be jelenetfüzéreken keresztül Czukor Balázs Béranyák című előadása. A számos etikai kérdést megfogalmazó és egyéni tragédiákat, reményt és reménytelenséget felvázoló szkeccselőadást Hegyi Barbara, Petrik Andrea, Waskovics Andrea, Tar Renáta, Telekes Péter és Medveczky Balázs...

A holdvilágtól Al Di Meoláig – évadot hirdetett a Szegedi Szabadtéri Játékok

A Dóm téren zenés darabokkal, az Újszegedi Szabadtéri Színpadon pedig koncertsorozattal várja a közönséget jövő nyáron a Szegedi Szabadtéri Játékok.
Új színdarabok