Egy különleges nap – filmklasszikus a színpadon

2018. October 16.  ·   premier   ·  SZV

Emlékszünk még Ettore Scola filmjére? Hogy ne emlékeznénk, hiszen Sophia Loren és Marcello Mastroianni főszereplésével készült a mozi. A Hatszín Teátrum most a történet színpadi adaptációjának premierjére készül.

Egy különleges nap – filmklasszikus a színpadon

Hogy melyik volt ez a különleges ez a nap? 1938. május 8. Hitler ezen a napon tett látogatást Mussolininál, a fogadására megjelenik III. Victor Emanuele király, a Duce és a többszázezres ünneplő tömeg. A filmben (is) kiürülnek a házak, mindenki a nagy eseményre siet. Két ember marad csak otthon egy belvárosi épületben: Antonietta és Gabriele... Tovább nem mondjuk.

A színpadi változatot Scola özvegye, Gigliola Fantoni alkalmazta színpadra. Nálunk Iványi Árpád és Réti Barnabás átdolgozásában, az előbbi rendezésében kerül a nézők elé. Sophia Loren szerepében Dobó Kata látható, Mastroianni Gabriele-jét Réti Barnabás formálja majd meg, aki hat év után tér vissza a hazai színpadra. Útja a Barátok közt-től egészen Tom Cruise-ig vezetett többek között, de forgatott Szabó Istvánnal is. A házmestert a csodálatos Jászai-díjas színművész, Egri Kati alakítja.

Premier: 2018. november 10., Hatszín Teátrum

 

Egy különleges nap, Ettore Scola, Sophia Loren, Marcello Mastroianni, Iványi Árpád, Dobó Kata, Réti Barnabás, Egri Kati, hatszín Teátrum

 

 

Szólj hozzá!


Kenyér, só, szeretet: fesztivált szerveznek Pokorny Liáék

Kenyér, só, szeretet: fesztivált szerveznek Pokorny...

A Kenyér Show Szeretet Fesztivál közös gasztronómiai élményekkel, zalai ízekkel, koncerttel, színházi programokkal és interaktív workshopokkal...
 
Színház naptár

Június 17-én nyit a Thália Nyárikert Salföldön

A Thália Színház nyári játszóhelye kamaradarabok, koncertek befogadására alkalmas fedett színpaddal és 250 fős nyitott nézőtérrel várja a produkciókat és az érdeklődőket.

Minden emberhez kapcsolódik egy legközelebbi ember – ősbemutatóval zárja premierjeinek sorát a Radnóti Színház

"Sokszor a legközelebbi ember nem is tudja, hogy milyen sokat jelent nekünk, és van olyan, hogy valaki egyszerre többeknek is a legközelebbi embere... "
Új színdarabok
SEGÍTSÉG, MEGNŐSÜLTEM!...
Traviata
Traviata
Budapest 
Traviata
Traviata
Budapest 
Traviata
Traviata
Budapest 
Traviata
Traviata
Budapest 
Traviata
Traviata
Budapest 
Traviata
Traviata
Budapest