Brit tudósok szerint jövő tavaszra visszatérhet az élet a normális kerékvágásba

2020. November 10.  ·   Karantén az egész világ   ·  koncert.hu

Valójában darabra csak egy tudósról van szó, pusztán a poén kedvéért használtuk a többesszámot: John Bell, az Oxfordi Egyetem professzora nyilatkozta a fentieket.

Brit tudósok szerint jövő tavaszra visszatérhet az élet a normális kerékvágásba

Nem egy újabb terjedési szimulációról vagy a nyájimmunitásról van szó: a Pfizer amerikai  gyógyszergyártó hétfőn jelentette be, hogy új vakcinájuk 90 százalékban hatékony a koronavírus ellen. A Pfizer 43 500 fővel végezte el a vakcina tesztjét összesen hat országban, és egyetlen esetben sem merült fel semmilyen biztonsági aggály – az Európai Unió  már jelezte is, hogy 300 millió darabot vásárolnának a vakcinából.

Bell professzor magabiztosan állítja, hogy ha tényleg működik a vakcina, akkor jövő tavasszal már fel is lélegezhetünk.

Ennek ellentmondó véleményeket tettek közzé francia kutatók, akik egy másik, borúlátó forgatókönyvvel dolgoznak: szerintük a jövő tavasz folyamán több egymást követő hullámra kell számítani, s ők 2021 második felére jósolják az oltóanyag rendelkezésre állását.

Mára már tényleg gúny tárgya lett a "brit tudósok" kifejezés, de őszintén bízunk abban, hogy ezúttal mégis egy oxfordi professzornak lesz igaza... Mondjuk az fura, hogy nem az oxfordi vakcináról beszél (Oxford-AstraZeneca), amely helyben van és szintén komoly léptekkel halad előre a megvalósulásig, de feltehetően ebben benne van az is, hogy a tesztelést rövid időre leállították egy probléma miatt. Egyébként világszerte 18 ezer résztvevő kapott ebből a vakcinából, kifejezetten az egyetem által elindított tesztelésen pedig mintegy 300 önkéntesnek adták be az oltást – köztük volt a zenés színház földi helytartója, Sir Andrew Lloyd Webber is.

 

via HVG

 

 

 

 

vakcina, koronavírus, járvány, brit tudós, Pfizer, oltás, John Bell

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok