Pályázatot hirdettek fiatal drámaírók részére!

2019. January 17.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet fiatal drámaírók részére. A pályázat szakmai lebonyolítója a Petőfi Irodalmi Múzeum – Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet.

Fotó: orkenyistvan.hu

Az Örkény István drámaírói ösztöndíjnak az a célja, hogy segítse új magyar színművek létrejöttét, valamint lehetőséget adjon azon fiatal pályakezdő drámaírók részére, akik eddigi irodalmi vagy színházi munkájukkal igazolják vonzódásukat a műfajhoz.

Az ösztöndíjat egy egész estére szóló darab tervével lehet megpályázni.

Pályázhatnak az 1979. január 1. után született fiatal drámaírók, akik még nem töltöttek ki 3 ösztöndíjas intervallumot. Már bemutatott dráma vagy publikált kötet, korábbi megjelenés színvonalas orgánumokban, szakmai színtereken előnyt jelent.

Az ösztöndíj időtartama: 12 hónap, összege 2019. január 1-től december 31-ig: bruttó 200.000 Ft/hó
 
 BEÉRKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2019. február 8. péntek
 
A pontos pályázati feltételek a pályázati felhívásban olvashatók, mely ide kattintva letölthető. A jelentkezéshez szükséges pályázati adatlap és nyilatkozat letölthető innen.

 

Örkény István drámaírói ösztöndíj

 

 

Szólj hozzá!


A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

Robert Downey Jr., a Vasember sztárja szeptemberben debütál a Broadwayn a McNeal című új darab főszerepében –számolt be róla a Variety.com.
 
Színház naptár

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban, mely során a különböző színházi formákat kívánják megmutatni a táncszínháztól kezdve a prózain és a zenésen át egészen a multimédiás eszközöket is...

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.
Új színdarabok