Musical KiMitTud a Madáchban – a fődíj: egymillió forint!

4 hete  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

A Madách Színház versenyt hirdet a 2019-20-as évadban 6 és 26 év közötti fiatalok számára. A verseny célja, hogy a musical műfaja számára olyan új tehetségeket fedezzen fel, akik a musical-játszás három alapkövetelményének birtokában vannak.

Fotó: Madách Színház

Mi ez a 3 alapkövetelmény?

Ének, tánc, játék.

Az énekelni, táncolni és játszani tudó fiatalok három korosztályban indulhatnak a versenyen: 6-12 évesek, 13-18 évesek és 19-26 évesek kategóriájában. A jelentkezők a három alapkészség mellett egyéb előadóművészi képességüket is megmutathatják, például hangszeres tudás, akrobatika, bűvészet...stb.

Minden jelentkezőnek rendelkeznie kell a három szakmai követelmény (ének, tánc, színjátszás) közül legalább kettővel. Tekintettel arra, hogy a verseny többfordulós, a versenyzőknek rendelkezniük kell 4-4 műsorszámból álló repertoárral, amelyek hossza egyenként maximum 3 perc lehet. A fordulók folyamán a jelentkezőnek gondoskodnia kell a zenei alapról.

A versenyzők a Madách Színház szakmai zsűrije előtt mutatják meg tudásukat.

A Zsűri tagjai:

Bencze Ilona színművész, rendező

Gallusz Nikolett színművész

Kocsák Tibor zeneszerző, karmester, a Madách Színház zenei vezetője

Köteles Géza karmester

Molnár Ferenc koreográfus, a Madách Színház tánckarának vezetője

Nagy Sándor színművész

Oberfrank Péter karmester

Polyák Lilla színművész

Szemenyei János színművész, író, zeneszerző, rendező

Szente Vajk színművész, író, rendező

Szerednyey Béla színművész, rendező

Tihanyi Ákos koreográfus, a Madách Színház tánckarának művészeti vezetője

Vaszilenko Eugenia táncművész, koreográfus

és Szirtes Tamás rendező, a Madách Színház igazgatója.

A döntőbe 15 produkciót a zsűri juttat be, 1 produkcióra pedig a közönség szavazhat a Musical KiMitTud honlapján. Így a Madách Színház Nagyszínpadán 15+1 fő versenyezhet 2020. május 23-án a végső győzelemért.

A fődíj minden korcsoportban 1-1 millió forint, amelyet a nyertesek tanulmányaikra fordíthatnak.

A döntőbe jutottak közül a közönség internetes szavazáson választja ki a közönségdíjast, aki szintén 1 millió forintos jutalomban részesül, amelyet ő is a tanulmányaira fordíthat. A Közönségdíj a Ki mit tud? Gála-előadásán, 2020. június 26-án kerül átadásra.

Amennyiben a tehetségkutató verseny beváltja a hozzáfűzött reményeket, a következő évadban új produkciót hoz létre a Musical KiMitTud legtehetségesebb résztvevőivel.

A verseny folyamán videóösszefoglalókkal, a Facebook-on élő közvetítésekkel folyamatosan tájékoztatjuk a Madách Színház közönségét, hiszen a célunk az, hogy olyan új musical-színészeket találjunk, akik a nézők körében is népszerűek. A középdöntők és az elődöntők a Madách Stúdión közönség előtt kerülnek megrendezésre. A Döntőre és a Gálaestre a Madách Színház Nagyszínpadán kerül sor, természetesen közönség jelenlétében.

Jelentkezni 2019. december 6-ig lehet a Madách Színház weboldalán található űrlap kitöltésével és a jelentkező produkcióját bemutató maximum 2 db, egyenként maximum 3 perces videó feltöltésével. Kérdéseket a musical_kimittud@madachszinhaz.hu  e-mail címen várnak.

 

Madách Színház, kimittud, musical

 

 

Szólj hozzá!


Hogy kell Zöld Színházat csinálni?

Hogy kell Zöld Színházat csinálni?

A Miskolci Nemzeti Színház szeptemberben jelentette be, hogy a 2019/2020-as évadtól kezdve elkötelezi magát, hogy az ország első környezettudatos...
 
Színház naptár

Visszatérhettek a színészek a kaposvári színház megújult épületébe

Hétfőn átadták a felújított és kibővített kaposvári Csiky Gergely Színházat.

Béres Ilonát jelöli Kossuth-nagydíjra a Színházi Társaság

A Magyar Színházi Társaság Elnöksége legutóbbi összejövetelén döntött arról, hogy a tagszervezetektől beérkezett javaslatok alapján kiket terjeszt fel a 2020. évi Kossuth-díjra, valamint a Kiváló- és Érdemes Művész elismerésekre.
Új színdarabok
Madarak
Madarak
Budapest 
Madarak
Madarak
Budapest 
Madarak
Madarak
Budapest 
Madarak
Madarak
Budapest