Meghallgatást hirdet a Coopera – 100 állomásos turnéra készülnek

2020. March 10.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

Meghallgatást hirdet a Bánk bán előadásaira a Coopera, március 30-ig várják a jelentkezőket.

Meghallgatást hirdet a Coopera – 100 állomásos tunéra készülnek

A darabot – amelynek díszbemutatója augusztus 9-én lesz a csíksomlyói nyeregben – több mint 100 alkalommal tervezik színpadra állítani a következő három évben Magyarországon és külföldön, így keresik azokat az új és/vagy tapasztalt művészeket, akik a Bánk bán 2020 című projekt előadásainak valamely szerepét kívánják elénekelni. (Vagyis, mi úgy értelmezzük, hogy a honi és a külhoni díszbemutatóknak már kész a szereposztása, viszont a sokállomásos turnén ez változhat, de lehet, tévedünk. De elág valószínű, hogy ha valaki a csíksomlyói nyeregben akar Bánkot énekelni, az elkésett.) A külföldi turné első állomása Genova. (Már, ha a közegészségügyi helyzet ezt megengedi, a dátumról nincs tájékoztatás.) Az első két előadást a Kolozsvári Magyar Opera Zenekarával, Vegyeskarával és Balettkarával közösen hívják létre, a későbbiekben pedig, ahogy a Coopera előadásai kapcsán megszokhattuk, helyi színházak karai csatlakoznak be az énekesek mellé.

A meghallgatásra a kívánt szerep egy áriájával kell készülni, a szervezők biztosítják a zenei kíséretet.

A meghallgatás április 6-i fordulójára a jelentkezési lap és a beküldött videó- vagy hangfelvétel alapján hívják be a jelentkezőket. (Azt nem tudjuk, pontosan hova kell beküldeni, a kezdeményezés honlapja nem túl falhasználóbarát/informatív, kellemes böngészést!)

A meghallgatáson részt vesz Vadász Dániel, a Coopera igazgatója és az előadás producere; Vidnyánszky Attila, az előadás Kossuth-díjas rendezője; Kesselyák Gergely Liszt-díjas karmester; Molnár Levente, a darab címszereplője  (Melinda szerepében a Honthy-díjas Fischl Mónikát, míg Gertrúd szerepében a Magyar Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett mezzoszopránt, Mester Viktóriát láthatja majd a közönség) és a projekt művészeti vezetője; valamint a Coopera partnerszínházainak képviselői, így egy-egy taggal jelen lesz a debreceni Csokonai Színház, a Győri Nemzeti Színház, a Kolozsvári Magyar Opera, a Miskolci Nemzeti Színház és a Szegedi Nemzeti Színház.

A magyar díszbemutatóra 2020. augusztus 20-án kerül sor a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

meghallgatás, Bánk bán, Coopera

 

 

Szólj hozzá!


Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi...

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi...
 
Színház naptár

Generációnk a padlón hever (Az ügynök halála, Centrál Színház)

Mint arról már többször is hírt adtunk, a Centrál Színház tűzte műsorára a drámairodalom egyik klasszikusát. A főpróbán jártam, és előre bocsájtom, nem kritikaírásra vállalkoztam, hanem arról beszélnék, hogy 2024-ben számomra mit jelentett ez az előadás.

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.
Új színdarabok
A király beszéde
A király beszéde
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
kettős:játék
kettős:játék
Budapest 
 
 
 
Cached at 13:41:14