Már lehet szavazni a Kaszás Attila-díj idei jelöltjeire

3 hete  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

A díj igazi összefogás eredménye, a kezdeményezéshez ugyanis csatlakozott a Magyar Művészeti Akadémia, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Hegyvidéki Önkormányzat, a Raiffeisen Bank, a Magyar Teátrumi Társaság, valamint a MANK is.

Már lehet szavazni az idei Kaszás Attila-díj idei jelöltjeire

Az Emmi és a Raiffeisen Bank is emelte idén a hozzájárulást, ezzel már csaknem 1,5 millió forintot tesz ki a díjjal járó összeg. A díj jelöltjeit ugyanis a szakma, a díjazottat pedig a közönség választhatja ki, és ők pedig a következők:

Vlahovics Edit (szombathelyi Weöres Sándor Színház)

Csankó Zoltán (Győri Nemzeti Színház)

Földes Tamás (Budapesti Operettszínház)

Őket 23 társulat tagjai választották ki szavazataikkal; az elismerést 2020-ban is az országos színházi évadnyitó keretében adják át.

A jelöltekre a www.kaszasattiladij.hu oldalon adhatók le a szavazatok augusztus 23-án éjfélig.

A díjat a Hegyvidéki Önkormányzat alapította a Mozaik Művészegyesülettel közösen, a MANK gondozza az MMA támogatásával, a szakmai szavazatokat pedig a Magyar Teátrumi Társaság gyűjti össze.

Kaszás Attila-díj, Vlahovics Edit, Csankó Zoltán, Földes Tamás

 

 

Szólj hozzá!


Megújul a szabadtéri színpad Balatonföldváron

Megújul a szabadtéri színpad Balatonföldváron

A Zöld Város elnevezésű projektcsomag keretében 680 millió forintból valósul meg a Szabadtéri Színpad teljes újjáépítése,...
 
Színház naptár

Apa, cirkusz, méz – hírek a nyári színházak világából

Nem volt olyan rég, hogy ilyen műfaj nem létezett. Mármint hír, ami előadásokról szól... Milyen jó, hogy már túl vagyunk rajta – reméljük, már ezen az oldalon is maradunk.

Sam Mendes a szívén viseli a színházi dolgozók sorsát

Sam Mendes brit rendező és a londoni és brit színházi társaság a Netflixszel karöltve pénzalapot hozott létre a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került színházi dolgozók támogatására.
Új színdarabok