Már lehet szavazni a Kaszás Attila-díj idei jelöltjeire

2020. June 19.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

A díj igazi összefogás eredménye, a kezdeményezéshez ugyanis csatlakozott a Magyar Művészeti Akadémia, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Hegyvidéki Önkormányzat, a Raiffeisen Bank, a Magyar Teátrumi Társaság, valamint a MANK is.

Már lehet szavazni az idei Kaszás Attila-díj idei jelöltjeire

Az Emmi és a Raiffeisen Bank is emelte idén a hozzájárulást, ezzel már csaknem 1,5 millió forintot tesz ki a díjjal járó összeg. A díj jelöltjeit ugyanis a szakma, a díjazottat pedig a közönség választhatja ki, és ők pedig a következők:

Vlahovics Edit (szombathelyi Weöres Sándor Színház)

Csankó Zoltán (Győri Nemzeti Színház)

Földes Tamás (Budapesti Operettszínház)

Őket 23 társulat tagjai választották ki szavazataikkal; az elismerést 2020-ban is az országos színházi évadnyitó keretében adják át.

A jelöltekre a www.kaszasattiladij.hu oldalon adhatók le a szavazatok augusztus 23-án éjfélig.

A díjat a Hegyvidéki Önkormányzat alapította a Mozaik Művészegyesülettel közösen, a MANK gondozza az MMA támogatásával, a szakmai szavazatokat pedig a Magyar Teátrumi Társaság gyűjti össze.

Kaszás Attila-díj, Vlahovics Edit, Csankó Zoltán, Földes Tamás

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok