A tatabányai Jászai Mari Színház netes kihívása

2020. március 30.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

A tatabányai Jászai Mari Színház szolidaritását kifejezve és segítve a koronavírus-járvány miatt ellehetetlenült színházi szakembereket, netes kihívást indított el.

A tatabányai Jászai Mari Színház netes kihívása

A színház közösségi oldalán osztotta meg a videót, amelyben a színészek Radnóti Miklós Nem tudhatom című versét szavalják el.  A színészek pár soronként felváltva, nagy átéléssel szavalják el a magyar költészet egyik leghíresebb versét.

Mint közösségi oldalukon írják, a legfőbb céljuk, hogy felhívják a figyelmet a koronavírus járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet következtében munkájukat és jövedelmüket vesztett színházi dolgozókra, továbbá, hogy olyan szervezetek, intézmények, színházak adománygyűjtő tevékenységét népszerűsítsék, amelyek kifejezetten az érintett színházi dolgozók megsegítését tűzték ki célul.

Minden kihívásban résztvevő társulatot kérik, hogy az elkészített videó végén ne felejtsék el kiírni annak az adománygyűjtő szervezetnek a nevét, elérhetőségét és számlaszámát, akit érdemesnek tartanak arra, hogy ezzel a kihívással felhívják rá a figyelmet. Fontos, hogy a szervezet a járvány miatti intézkedések következtében hátrányos helyzetbe került színészeknek gyűjtsön adományokat.

A Jászai Mari Színház a Színházi Szolidaritási Alap Alapítvány adománygyűjtő tevékenységére szeretné felhívni a figyelmet, érzelmes videójukkal.

Természetesen, ha már kihívásos a történet, akkor a jászaisok meg is nevezték az ő kihívottjukat, amely nem más, mint a Miskolci Nemzeti Színház. A tatabányai színház által indított kihívásban valamennyi hazai és határon túli színházi társulat, valamint alkotóközösség részt vehet.

 

Nemzetközi viszonylatban a film- és színházi világ 120 ezer dolgozója marad munka nélkül

Nemzetközi viszonylatban a film- és színházi világ 120 ezer dolgozója marad munka nélkül

Becslések szerint a Színházi Dolgozók Nemzetközi Szövetségének (IATSE) 150 ezer tagja közül mintegy 120 ezren maradnak munka nélkül a koronavírus-járvány miatt. A szakszervezet vezetői 2,5 millió dollárt (787,9 millió forint) ajánlottak fel az állásukat elvesztők megsegítésére...
Jászai Mari Színház, kihívás, szolidaritás, színházi dolgozók, adomány, Radnóti Miklós

 

 

Szólj hozzá!


Színház fedél nélkül – játszóhelyet keres a MáSzínház!

Színház fedél nélkül – játszóhelyet keres a...

A MáSzínház társulatának tagjai értelmi sérült fiatal felnőttek és gyerekek, ép értelmű fiatalok, önkéntes segítők és színházi...
 
Színház naptár

Turkáló nyílik a József Attila Színház régi jelmezeiből

A színház megválik régi jelmezeitől, hogy azok kisebb társulatok, magánszínházak, függetlenek, amatőrök, iskolák vagy akár magánemberek szekrényeiben találják meg új helyüket.

A járvány magával ránthatja Shakespeare legendás színházát

Minderről a Kívül tágasabb blogon olvastunk: a legendás Globe a blog értesülései szerint képtelen lesz túlélni a korlátozások miatt elszenvedett veszteségeket.
Új színdarabok
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Budapest 
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Budapest 
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Budapest 
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Budapest 
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Budapest 
MACSKÁK
MACSKÁK
Budapest 
MACSKÁK
MACSKÁK
Budapest