A tatabányai Jászai Mari Színház netes kihívása

2020. March 30.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

A tatabányai Jászai Mari Színház szolidaritását kifejezve és segítve a koronavírus-járvány miatt ellehetetlenült színházi szakembereket, netes kihívást indított el.

A tatabányai Jászai Mari Színház netes kihívása

A színház közösségi oldalán osztotta meg a videót, amelyben a színészek Radnóti Miklós Nem tudhatom című versét szavalják el.  A színészek pár soronként felváltva, nagy átéléssel szavalják el a magyar költészet egyik leghíresebb versét.

Mint közösségi oldalukon írják, a legfőbb céljuk, hogy felhívják a figyelmet a koronavírus járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet következtében munkájukat és jövedelmüket vesztett színházi dolgozókra, továbbá, hogy olyan szervezetek, intézmények, színházak adománygyűjtő tevékenységét népszerűsítsék, amelyek kifejezetten az érintett színházi dolgozók megsegítését tűzték ki célul.

Minden kihívásban résztvevő társulatot kérik, hogy az elkészített videó végén ne felejtsék el kiírni annak az adománygyűjtő szervezetnek a nevét, elérhetőségét és számlaszámát, akit érdemesnek tartanak arra, hogy ezzel a kihívással felhívják rá a figyelmet. Fontos, hogy a szervezet a járvány miatti intézkedések következtében hátrányos helyzetbe került színészeknek gyűjtsön adományokat.

A Jászai Mari Színház a Színházi Szolidaritási Alap Alapítvány adománygyűjtő tevékenységére szeretné felhívni a figyelmet, érzelmes videójukkal.

Természetesen, ha már kihívásos a történet, akkor a jászaisok meg is nevezték az ő kihívottjukat, amely nem más, mint a Miskolci Nemzeti Színház. A tatabányai színház által indított kihívásban valamennyi hazai és határon túli színházi társulat, valamint alkotóközösség részt vehet.

 

Nemzetközi viszonylatban a film- és színházi világ 120 ezer dolgozója marad munka nélkül

Nemzetközi viszonylatban a film- és színházi világ 120 ezer dolgozója marad munka nélkül

Becslések szerint a Színházi Dolgozók Nemzetközi Szövetségének (IATSE) 150 ezer tagja közül mintegy 120 ezren maradnak munka nélkül a koronavírus-járvány miatt. A szakszervezet vezetői 2,5 millió dollárt (787,9 millió forint) ajánlottak fel az állásukat elvesztők megsegítésére...
Jászai Mari Színház, kihívás, szolidaritás, színházi dolgozók, adomány, Radnóti Miklós

 

 

Szólj hozzá!


Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda...
 
Színház naptár

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...

A majdnem tökéletes boldogság receptje

A LIAison és a Füst sikere után megszületett Pokorny Lia legújabb önálló estje. A majdnem tökéletes boldogság receptje című előadás április 12-én a MOMKultban debütál, és onnantól kezdődően havonta látható majd Budapesten és az ország különböző pontjain.
Új színdarabok
Liliom
Liliom
Budapest 
Liliom
Liliom
Budapest 
A PÁL UTCAI FIÚK
A PÁL UTCAI FIÚK
Százhalombatta 
Mindenki megvan? Dr....
Mindenki megvan? Dr....
Székesfehérvár 
A három sárkány
Megmaradni
Megmaradni
Budapest 
Megmaradni
Megmaradni
Budapest