Több mint egy évtized után újra a filmvásznon Sophia Loren

2020. September 24.  ·   Filmajánló   ·  Színházvilág.hu, MTI

A legendás filmszínésznő 86 évesen, az Előttem az élet című Netflix-drámával tér vissza a film világába. A produkciót fia, Edoardo Ponti rendezte.

Több mint egy évtized után újra a filmvásznon Sophia Loren

A The Guardian című brit napilap honlapja szerdai cikkében emlékeztet arra, hogy Ponti rendezése a regény második filmes feldolgozása, az 1977-ben bemutatott produkció főszerepét Simone Signoret játszotta.

A tévédráma forgatókönyvét Ugo Chiti és Ponti írta Émile Ajar azonos című regényéből. Sophia Loren a holokauszttúlélő Rosa mamát alakítja, aki szárnyai alá veszi a 12 éves utcagyereket, Momót. Az idős, magányos asszony és a gyerek között szoros érzelmi kapcsolat alakul ki, megvédik egymást, szokatlan családot alkotnak a tengerparti olasz városban, ahol élnek.

Az Előttem az élet októberi római premierje után a produkció novemberben kerül be a Netflix kínálatába. A deadline.com hollywoodi hírportál értesülése szerint a streamingóriás az idei díjszezonban kampányt is szervez a filmnek.

Loren első Oscar-díját 1961-ben az Egy asszony meg a lánya című filmért kapta, 1991-ben pedig Oscar-életműdíjjal jutalmazta kiemelkedő színészi pályafutását az amerikai filmakadémia.

A színésznő elmondta, hogy nagy örömmel játszotta el a főszerepet az Előttem az élet című filmben, mivel a karakter az édesanyjára emlékeztette. Loren korábban már kétszer forgatott fiával, legutóbb 2002-ben A női lélek fájdalmai című filmjében szerepelt.

A 46 éves Edoardo Ponti Loren második gyermeke a Carlo Ponti filmrendezővel kötött házasságából. A színésznő 1966-tól élt a rendezővel több mint negyven éven át Ponti 2007-ben bekövetkezett haláláig.

Az Előttem az élet című filmben Loren egészen új oldaláról mutatkozik be színésznőként - ígérte Edoardo Ponti a deadline-nak nyilatkozva. Mint mondta: Sophia Lorent sohasem láthatták ilyen szellemi bénultságot ábrázoló szerepben.

Loren 2010-ben forgatott utoljára, amikor a Tükreim című olasz tévédrámában szerepelt. Előtte Rob Marshall Kilenc című filmjében játszotta a Daniel Day Lewis alakította filmrendező anyját.

Sophia Loren, Émile Ajar, Előttem az élet, film, Netflix, Edoardo Ponti

 

 

Szólj hozzá!


Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi...

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi...
 
Színház naptár

Generációnk a padlón hever (Az ügynök halála, Centrál Színház)

Mint arról már többször is hírt adtunk, a Centrál Színház tűzte műsorára a drámairodalom egyik klasszikusát. A főpróbán jártam, és előre bocsájtom, nem kritikaírásra vállalkoztam, hanem arról beszélnék, hogy 2024-ben számomra mit jelentett ez az előadás.

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.
Új színdarabok
A király beszéde
A király beszéde
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
kettős:játék
kettős:játék
Budapest