Szabadulószoba az Átriumban – még öt napig!

2022. January 04.  ·   Filmajánló   ·  Színházvilág.hu

1935. november 26-án nyitott meg az Átrium, később Május 1. mozi a Margit körúton, majd 2001 februárjában, 65 év után bezárta a kapuit. 2012. november 26-án nyitott meg ismét összművészeti játszóhelyként, a jelenlegi társulat 2017 augusztusában költözött az épületbe – amelyet most egy kicsit visszaadnak a mozinak.

Szabadulószova az átriumban

Még pár napig, pontosabban január 9-ig 1000 forintos jelképes összegért tekinthető meg Lakatos Péter Szabadulószoba című filmje, amelynek főszerepeiben Hartai Petra és Brasch Bence látható. Az Átrium és Kultúrbrigád produkciójában ezentúl mellékszereplőként feltűnik Mucsi Zoltán, Molnár Piroska és Varga Ádám is. A filmet az Átrium csapata a 2021-es lockdown alatt készítette.

„Ez csak egy film. Rövid és egyszerű. A karakterei átlagosak. A konfliktusban sincsen semmi különleges, bárkivel előfordulhat. Minden és mindenki ismerős. Hétköznapi. De vajon akkor miért fáj ennyire? Miért szenvedek úgy, mint egy gyerek, akinek elvették a játékát? Vajon mindenkit ennyire kínoz, vagy csak velem van a baj? Nem tudom… Azt tudom, hogy te az enyém vagy, én pedig a tiéd. Tudom, hogy amíg ez így van, nem érhet baj. Remélem jól tudom… Kik vagyunk, ha már ebben sem lehetünk biztosak?” – áll a film ajánlójában.

A történet egy fiatal pár kapcsolatán keresztül fogalmaz az őszinteségről, a titkokról, a féltékenységről, szerelemről, a bevallott és be nem vallott vágyakról. A történet olyan tabuként kezelt kérdéseket vizsgál, melyekkel szinte valamennyien szembesültünk már. Hol kezdődöm én, és hol kezdődik a másik? Hol vannak a határok? Mik egy kapcsolat szabályai?

 

Jegyet a filmre ezen az oldalon lehet vásárolni.

Átrium, szabdulószoba, film

 

 

Szólj hozzá!


Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi...

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi...
 
Színház naptár

Generációnk a padlón hever (Az ügynök halála, Centrál Színház)

Mint arról már többször is hírt adtunk, a Centrál Színház tűzte műsorára a drámairodalom egyik klasszikusát. A főpróbán jártam, és előre bocsájtom, nem kritikaírásra vállalkoztam, hanem arról beszélnék, hogy 2024-ben számomra mit jelentett ez az előadás.

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.
Új színdarabok
A király beszéde
A király beszéde
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
kettős:játék
kettős:játék
Budapest