No de mi van Gothár Péterrel?

2020. October 14.  ·   Filmajánló   ·  Színházvilág.hu, MTI

Máthé Gáborral Veiszer Alinda készített interjút, a beszélgetés során felmerült a Katona József Színház működését beárnyékoló zaklatási ügy, melynek többek között az lett a vége, hogy Gothár Péter még a színház küszöbét sem lépheti át. De mit csinál?

Fotó: MAFAB

A film 2018 nyarán forgott. A Kossuth-díjas rendező nevéhez olyan ikonikus alkotások fűződnek, mint az Ajándék ez a nap, Megáll az idő, A részleg, a Haggyállógva Vászka vagy a Paszport.

Filmet rendezett.

November 26-tól a magyar mozik is vetítik Hét kis véletlen című új filmjét, amelynek szombaton a Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon lesz a világpremierje; az A kategóriás filmmustrát idén október 9. és 18. között tartják. A Nemzeti Filmintézet támogatásával készített filmet a Szabad szellem elnevezésű versenyprogramban vetítik majd.

A Rezes Judit, Mészáros Blanka, Mészáros Máté és Börcsök Olivér főszereplésével készült dráma egy pesti család életét követi többnyire a mai Magyarországon, néha visszatérve a múlt emlékeihez. A Hét kis véletlent november 26-tól kerül a magyar mozikba a Filmpartners forgalmazásában.

A film pesti emberek napi életét követi néha visszatérve a közelmúlt és a régmúlt emlékeihez. A film olyan emberekről szól, akikben él a szeretés vágya, megvan az új élet reménye, akik iróniával szemlélik a világot és nem konvencionális módon reagálnak az élet dolgaira. A történet fókuszában a társkeresés szükségszerűsége és hiábavalósága áll, ahol a valódi identitás megtalálása program, szabad megélése küzdelem.

A fim további szerepeiben olyan neves színészek tűnnek fel, mint Bagossy László, Bajomi Nagy György, Básti Juli, Bezerédi Zoltán, Börcsök Enikő és Znamenák István. A Hét kis véletlen forgatókönyvét Bognár Péter, Gothár Péter és Németh Gábor jegyzik. A film operatőre Táborosi András, vágója Szórád Máté, jelmeztervezője Tihanyi Ildikó, díszlettervezője Torma Mária. A zeneszerző Selmeczi György, a producerek Kovács Gábor és Pataki Ági.

Veiszer Alinda interjúja itt.
 

 

Gothár Péter, Katona József Színház, zaklatási, film, Máthé Gábor

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok