Kiakadtak a rajongók a hollywoodi Macskák-film trailerén

2019. július 20.  ·   Filmajánló   ·  Színházvilág.hu

A Macskák című musical alkotói komolyan vették, hogy a történet macskákról szól, és ezt az eltökéltséget vizuálisan is megvalósították. A végeredmény viszont egy már-már visszataszító látványvilág lett – írja a HVG.

Taylor Swift a filmben

Pedig a szereplőgárda alapján ez igazán nagy dobás lehetne. A listán többek között ott van Judi Dench, James Corden, Idris Elba, Jennifer Hudson, Rebel Wilson, Sir Ian McKellen és Taylor Swift is. A filmet pedig Tom Hooper rendezte, ő jegyzi a Nyomorultak adaptációját és a Király beszéde című filmet.

"A macska-ember hibrideket nem is fogadta kitörő lelkesedés. A figurák tényleg macskaméretűek, tényleg szőrösek, viszont táncolnak, énekelnek – és jól kivehető melleik vannak. Rejtély, miért nem adtak rájuk egyszerűen jelmezeket, mint Andrew Lloyd Webber eredeti 1981-es musicaljében" ˜– véleményezte a HVG újságírója.

Első és felületes pillantásra nem is akkora para a dolog, fél percnél járva azonban már elég bizarrnak és ijesztőnek tűnik... Csatlakozunk a HVG-hez, talán tényleg szerencsésebb lett volna, ha jelmezekbe, és nem macskabőrbe bújtatják a szereplőket. Vagy itt-ott legalább raknak rájuk némi bundát...

Kíváncsiak vagyunk, hogy a filmet miként fogadja majd a nagyközönség – és Andrew Lloyd Webber... A legendás musicalt egyébként 1981-ben mutatták be a New London Theatre-ben – egy évvel később megérkezett a Broadway-re is –, és 21 évig volt műsoron, közben elnyert minden létező díjat és világkörüli útra is indult. A Madách-béli ősbemutató 1983-ban volt. Magyar színházi rekordként (2015-ig) több mint 1,6 millió néző vásárolt jegyet az előadásokra. A 3 teljes felújítást is megért Macskák legendás macskaszerepeiben már 250 művész lépett színpadra. Az első változatban olyan neveket találunk, mint Almási Éva, Haumann Péter, Kishonti Ildikó, Hűvösvölgyi Ildikó, Paudits Béla, Kiss Mari. 2018. március 25-én lett a magyar színháztörténet jubileumaként 35 éves a Madách Színház Macskák című előadása. (Forrás: Wikipédia)

A Macskák-mozi karácsonykor kerül a nagyközönség elé.

Macskák, musical, film, Madách Színház

 

 

Szólj hozzá!


Színház fedél nélkül – játszóhelyet keres a MáSzínház!

Színház fedél nélkül – játszóhelyet keres a...

A MáSzínház társulatának tagjai értelmi sérült fiatal felnőttek és gyerekek, ép értelmű fiatalok, önkéntes segítők és színházi...
 
Színház naptár

Turkáló nyílik a József Attila Színház régi jelmezeiből

A színház megválik régi jelmezeitől, hogy azok kisebb társulatok, magánszínházak, függetlenek, amatőrök, iskolák vagy akár magánemberek szekrényeiben találják meg új helyüket.

A járvány magával ránthatja Shakespeare legendás színházát

Minderről a Kívül tágasabb blogon olvastunk: a legendás Globe a blog értesülései szerint képtelen lesz túlélni a korlátozások miatt elszenvedett veszteségeket.
Új színdarabok
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Budapest 
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Budapest 
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Budapest 
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Budapest 
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Budapest 
MACSKÁK
MACSKÁK
Budapest 
MACSKÁK
MACSKÁK
Budapest