Törőcsik Mari-emlékest az Ördögkatlan fesztiválon

2022. August 01.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Holnap (kedden) kezdődik a 15. Ördögkatlan fesztivál, amelyen több mint hatszáz programmal, köztük színházi előadásokkal, koncertekkel, irodalmi estekkel, képzőművészeti és családi programokkal várják öt napon át a látogatókat.

Fotó: Ördögkatlan Fesztivál

A Nagyharsányban, Beremenden, Villánykövesden, valamint a palkonyai Mokos Pincészetnél és a Kisharsányhoz tartozó Vylian szőlőbirtokon zajló jubileumi fesztivál az idén több mint félszáz helyszínen kínál programokat.

Az idei Ördögkatlan díszvendége Kollár-Klemencz László író, zenész, filmrendező, a fesztivál visszatérő vendége. A rendezvényen egy beszélgetés keretében bemutatják Öreg Banda című családregényét és fellép kamarazenekarával, valamint Farkas Róberttel és Dargay Marcell-lel a Zabolátlan lovaim című lírai dalestet adják elő. A zenésszel együtt idézik meg Baksa Soós János, a magyar underground tavaly szeptemberben elhunyt ikonikus, titokzatos alakját, akire kiállítással, koncerttel emlékeznek.

A megszűnő-átalakuló K2 Színház augusztus 6-án a nagyharsányi tornateremben - felvonultatva szinte mindenkit, aki a társulatban az elmúlt évtizedben megfordult - a Züfec című előadással köszön el, míg a beremendi református templom kertjében a Ki vele, Néró!, Az apostol, a Felhőkakukkvár és a Rebellisek is megtekinthető lesz.

A fesztiválon fellép többek között Udvaros Dorottya és Básti Juli, Pokorny Lia és a Nézőművészeti Kft., a villánykövesdi Csikófuttatóban a közönség elé lépnek a különböző színházi egyetemek hallgatói Kolozsvártól Budapestig, Kaposvártól Pécsig.

Szintén augusztus 6-án Törőcsik Mari-emlékestet tartanak, amelyen a 2021. szeptember 21-én a Nemzeti Színházban tartott estről készült filmet mutatják be a közönségnek.

"NEKEM A KATLAN a remény, hogy van és lesz igény a minőségre, a jóra és a szeretetre"  – mondta Törőcsik Mari, a fesztivál egyik fővédnöke 2017-ben. – a másik Cseh Tamás volt...

A Játéknap segítségével rengeteg családi programmal találkozhatnak gyerekek-felnőttek; Elek Ányosék vezetésével a DDC által létrehozott beremendi Zöld Udvarban a kiállítástól a szemétszedő kirándulásig, gyárlátogatástól és öko-kalandjátéktól a vitaszínházig gyerekek is, felnőttek is találnak programokat.

A nagyharsányi Narancsliget délelőttönként a gyerekeké és a családoké lesz sok mesével, könyvvel, kézműveskedéssel, jótékonysági rajzolással. Itt láthatja a közönség a Hamupipőkét és a Szegény Dzsoni és Árnika című előadást, együtt zenélhetnek az érdeklődők a Bélaműhellyel, de akár Sakkiskolában is tanulhatnak.

A fesztiválról részletes információk a www.ordogkatlan.hu-n, és a fesztivál Facebook-oldalán olvashatók.

Ördögkatlan fesztivál, Törőcsik Mari

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok