Összművészeti fesztivállal (re)STARTolnak a Ráday utcai színházak

2021. September 17.  ·   Fesztivál   ·  Színházvilág.hu

A 2021-22-es, szinte teljesen zárt évad alatt két új színház is beköltözött a IX. kerületi Ráday utcába, a már jelen lévő négy mellé. De ez nem a versenyt erősítette az egykori kultutcában, hanem az együttműködést és a közös gondolkodást emelte magasabb szintre. Olyannyira, hogy egy hét múlva összművészeti fesztivált tartanak, amelynek nem titkolt célja a budapesti OFF-Broadway megalapozása.

Összművészeti fesztivállal (re)STARTolnak a Ráday utcai színházak

Az Itt és Most Társulat és Közösségi Tér 2019-ben és 20-ban szervezte meg a STARTfesztet. Azóta ők és minden más független színház és kulturális hely is a START mezőtől is hátrébb lépett a világjárvány és a karantén intézkedések miatt. Művészeknek és nézőknek sem egyszerű a visszatérés, hiszen mára hozzászoktunk a távolságtartáshoz, az otthonmaradás biztonságához.

Ezen kíván változtatni a reSTART Feszt megszervezésével a Ráday utcában az Itt és Most mellett már hosszú ideje működő Karaván Színház, Pinceszínház és Stúdió K Színház, valamint az utca két új lakója, a Kettőspont Színház és Spirituális Ügynökség és a MáSzínház.

A programokon való részvétel a kulturális élmény mellett kulinárisokkal is szolgál, mivel a fesztivál széles körű partnerséget alakított ki a Ráday SOHO Egyesület által összefogott vendéglátóhelyekkel. Minden színházban különböző színű karszalagokat kapunk, és a gyűjtéssel kedvezményekre kapunk jogosultságot 16 étteremben és bárban. Közülük is kiemelkedik a Jelenke Bisztró, ami fesztiválközpontként működik majd.

2021. szeptember 24-26. között újra be- és kikapcsolódási lehetőségek sorát kínálják: ingyenes és kedvezményes színházi előadásokat, workshopokat, illetve egyéb művészeti megmozdulásokat. Ezek között lesz több gyerekeknek és családoknak szóló program is, de az interaktivitást és a társasjátékokat kedvelő felnőttek is ugyanúgy találnak nekik szóló eseményt, mint azok, akik a klasszikus színház szerelmesei. Láthatunk értelmi fogyatékos színészek közreműködésével megvalósuló előadást, de megnézhetjük Jordán Tamás önálló estjét, vagy épp Fodor Tamás szavalását is meghallgathatjuk a fesztivál alatt több élő felvételt is készítő, Zoltán Áron vezetette VerShaker youtube-csatorna programján.

A programfüzet már elérhető a fesztivál weboldalán, a jegyvásárlással látogatható programokra pedig a résztvevő színházak honlapján válthatnak jegyet az érdeklődők.

 

reSTART Feszt, Ráday utca, újraindulás

 

 

Szólj hozzá!


Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a...
 
Színház naptár

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...
Új színdarabok