Bondoró – Az első Utcaszínház Fesztivál május végén Kapolcson

2019. May 03.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Első alkalommal kerül megrendezésre a Káli medence egyik legnépszerűbb helyszínén, Kapolcson ez a hiánypótló fesztivál a Viprodukció Fesztiváliroda szervezésében. Több mint 130 program várja az érdeklődőket a Malomszigeten és környékén, 4 nap alatt összesen 23 helyszínen.

 Bondoró – Az első Utcaszínház Fesztivál május végén Kapolcson

Az utcaszínház műfajának nemzetközileg is elismert képviselői biztosítják a különleges élményeket, de az udvarok rejtett zugai olyan kiállításoknak is helyet adnak, mint a „ Nem létező tárgyak kiállítása”, ahol tárgyiasulnak a verbális kultúra szereplői, mint a radai rosseb, vagy akár a halványlila dunszt. Megtekinthetjük az írást a falon, a rendhagyó falvédő kiállítás keretében is.

Az utcazenészek mellett fellépnek többek között Lovasi András, a Kerekes Band, a Zuboly, Miqueu Montanaro és Móser Ádám, Kézdy Luca, Horgas Eszter és Gábor Amadeus, a Söndörgő és a Chalaban.

Fiatal tehetségeknek nyit teret az „Open day”, ahol eddig akár teljesen ismeretlen utcazenészek is bemutatkozhatnak a nagyközönségek.

A fesztiválhangulathoz elmaradhatatlan az Utcakaja Sétány és a vásári forgatag, ahol az ízek és színek kavalkádjában kiválaszthatjuk a következő programot, hacsak az nem éppen mellettünk halad el, mint naponta több alkalommal a Mágustones masír banda vagy akár a guruló zongorista.

 

Az estéket fény-és tűzszínházak, valamint számos látványelem teszi különlegessé. Engedjük útjára együtt kívánságmécseseinket az Eger patak vizén, éljük meg a pillanatot és élvezzük a Bondoró varázslatos világát.

Utcaszínház Fesztivál, Bondoró, Kapolcs

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok