Aki Cserhalmi Györgyöt akarja látni, Zentáig kell mennie

2019. February 04.  ·   Fesztivál   ·  Színházvilág.hu, MTI

Öt napon át magyar nyelvű színházi programok várják a vajdasági közönséget a III. Teátrum Neked! Fesztiválon a Zentai Magyar Kamaraszínházban február 20. és 24. között.

Fotó: Kallos Bea (MTI)

A Magyar Teátrumi Társaság és a Zentai Magyar Kamaraszínház ingyenes rendezvénysorozata a személyes beszélgetéstől a mesejátékokon át a felnőtteknek szóló előadásokig minden korosztálynak tartalmas szórakozást kínál.

A fesztiválon a gyerekek csütörtökön, pénteken és szombaton délelőtt is megnézhetnek egy-egy nekik szóló előadást. A Zentai Magyar Kamaraszínház, a Zenthe Ferenc Színház és a Békéscsabai Jókai Színház mesejátéka is a magyar népmesék világát idéző történetet dolgoz fel. A Fővárosi Nagycirkusz animátorai mindhárom napon bepillantást adnak a cirkusz világába, a gyermekek ki is próbálhatják az artista mesterség kellékeit.

A felnőtteknek szóló programok szerda este indulnak egy beszélgetéssel, Cserhalmi György színművész és Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára részvételével (Cserhalmi György gerincproblémái miatt színészként egyelőre nem tér vissza a színpadra, viszont rendezőként igen: a Nemzeti Színházban mutatják be áprilisban a rendezésében a Macskajátékot).

Csütörtök délután Verebes Linda és Pindroch Csaba színművész színjátszó foglalkozást tart, este pedig Peter Quilter Mr. és Mrs. című komédiáját láthatja előadásukban a közönség.

Péntek este a Fővárosi Nagycirkusz Radnóti Miklós szerelmi ciklusára épülő Férfi és Nő című előadása látható, amelyben összefonódik az artistaművészet a színművészettel, a szó és az ének a mozgással.

A Békéscsabai Jókai Színház Hajnalban, délben, este című előadását szombat este mutatja be. Dario Niccodemi vígjátéka két fiatal fordulatos szerelmi története.

A fesztivál vasárnap este zárul a Nemzeti Színház Fodrásznő című produkciójával.

Teátrum Neked! Fesztivál, Cserhalmi György, Verebes Linda, Pindroch Csaba

 

 

Szólj hozzá!


Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a...
 
Színház naptár

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...
Új színdarabok