Holnap helyezik végső nyugalomra Börcsök Enikőt

2021. February 10.  ·   Ajánló   ·  szinhazvilag.hu

A magyar színjátszás egyik legmeghatározóbb színész egyénisége, Börcsök Enikő január 28-án hunyt el pótolhatatlan űrt hagyva maga után. Február 11-én, csütörtökön helyezik végső nyugalomra. A szertartás a járványügyi szabályok betartása mellett zártkörű lesz és nem sajtónyilvános.

Fotó: Dömölky Dániel

A Vígszínház és az eSzínház Spiró György Kvartett című színművének online közvetítésével emlékezik a színésznőre. Az előadás február 11-én 19 órától február 14-én 10 óráig lesz elérhető jelképes támogatásért. A bevételt teljes egészében a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért részére ajánlják fel, melynek Börcsök Enikő önkéntese és kurátora volt.

Börcsök Enikő alakításait bensőséges őszinteség, játékos virtuozitás és bravúros ritmusérzék jellemezte. Minden szerepén érződött csípős, fanyar humora, mély élettapasztalata és a színház, illetve a játék örök szeretete.

„Nem tartom se szenilisnek, se együgyűnek a feleség karakterét. Mindent megpróbál úgy irányítani, hogy a család épségben maradjon és a férje akaratát teljesítse, ugyanakkor marasztalja is a vendéget, kíváncsi és élvezi, hogy végre valaki vele is szóba áll” – mesélte egy interjúban Börcsök Enikő a Kvartettbeli szerepéről.

További információ

Börcsök Enikő, gyász, Kvartett, Vígszínház

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok