21/34: Színházak Éjszakája

2019. August 08.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu

Szeptember 21-én nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Színházak Éjszakája, idén 34 budapesti teátrum kínál majd különleges és egyedi programokat az érdeklődőknek– írja a Deszkavízió.

21/34: Színházak Éjszakája

Az idei mottó  – „Te mit viszel magaddal?” – elsősorban ezekre a megismételhetetlen élményekre utal, de a szervezők sejtetik vele azt is, hogy ebben az évben számos játékra hívják majd a nézőket, ezzel még közvetlenebbé téve a résztvevők és az alkotók kapcsolatát.

Nemcsak a nézők, hanem a programokat kínáló játszóhelyek száma is folyamatosan növekszik, idén például a Nemzeti Táncszínház is csatlakozott a kezdeményezéshez. „Szeretnénk, ha a Táncszínház egy találkozási pont lenne, ahol az emberek nemcsak a táncművészettel, hanem a tánc hétköznapiságával is megismerkedhetnek. Ezért örömmel csatlakoztunk a Színházak Éjszakájához, és a Szerelőcsarnoktól a Táncszínházig elnevezésű tudománytörténeti és színházművészeti séta keretében megmutatjuk az új épületünket” – mondta Ertl Péter, a teátrum igazgatója, aki néhány mondatban arra is kitért, hogy mit vihetnek majd magukkal a résztvevők az ő programjaikról: „Csupa táncos kulisszatitkot! Ezért választottuk Lakatos János előadássorozatát, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a legnagyobb táncos legendákkal a 40-es 50-es évekből, lerántjuk a leplet Elvis Presley és Michael Jackson egyedi stílusáról, végül pedig fejest ugrunk a nyolcvanas évekbe, azaz a legjobb táncos filmek évtizedébe.”

Az idei Színházak Éjszakájára a jegyértékesítés már megkezdődött, szeptember 1-ig kizárólag online, 20%-os kedvezménnyel válthatók meg a karszalagok, szeptember 2-től pedig a résztvevő intézmények jegypénztáraiban is lesz erre lehetőség teljes áron.

A hír forrása

Színházak Éjszakája

 

 

Szólj hozzá!


Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi...

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi...
 
Színház naptár

Generációnk a padlón hever (Az ügynök halála, Centrál Színház)

Mint arról már többször is hírt adtunk, a Centrál Színház tűzte műsorára a drámairodalom egyik klasszikusát. A főpróbán jártam, és előre bocsájtom, nem kritikaírásra vállalkoztam, hanem arról beszélnék, hogy 2024-ben számomra mit jelentett ez az előadás.

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.
Új színdarabok
A király beszéde
A király beszéde
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
kettős:játék
kettős:játék
Budapest 
 
 
 
Cached at 11:12:33