Mamma Mia! 400

2021. November 24.  ·     ·  szinhazvilag.hu

A Madách Színház 2021. november 22-én játszotta 400. alkalommal Benny Andersson- Björn Ulvaeus-Catherine Johnson: Mamma Mia! című musicaljét.

Fotó: Jardek Szabina/Madách Színház

A világon először a Madách Színház és Szirtes Tamás rendező kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. Így 2014-ben önálló rendezésben, díszletekkel és jelmezekkel kerülhetett a darab a magyar nézők elé.

A Madách Színház előadását Magyarországon eddig összesen közel 440 ezer néző látta, a Madách Színházon kívül a Szegedi Szabadtéri Játékokon, Debrecenben, Veszprémben, Győrben, Pécsett, Szombathelyen, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán és Zalaegerszegen.

A jubileumi előadáson minden szereposztás színre lépett, többek között Gallusz Nikolett, Koós Réka, Kováts Kriszta, Sasvári Sándor, Stohl András, Nagy Balázs, Détár Enikő és Ladinek Judit.

Szirtes Tamás rendező az előadás után elmondta: „Rendkívül büszke vagyok rá, hogy ha bemutatunk egy darabot, az még 5, 10, a Macskák esetében 38 év múlva is műsoron van. Ennél nagyobb és egyértelműbb visszaigazolás nincsen. A Mamma Mia! csodálatos darab. Napsütés, élet-igenlés és életöröm van benne. Egyszerű, igazi és mégis bonyolult szerelmi történet. Gyönyörű mese, ami mindenkit megérint.”

Kováts Kriszta (Donna) szerint „a darab azt sugározza, hogy nagyon jó élni, nagyon jó szeretni a barátainkat, szeretni a lányunkat. Még ha el is kell engedni. És mindig van egy valaki a néző számára, akivel együtt tud menni, akivel együtt érez.” Stohl András a jubileumi előadás közönségéről azt mondta: „Én nem is számítottam rá, hogy ekkora ünneplés lesz. Amikor bejöttem, én effektív zavarba jöttem, és szaladtam ki a Sasihoz a végén, Te, ezt nagyon-nagyon szeretik.”

A Madách Színház Mamma Mia! előadása legközelebb 2022 nyarán, a Szegedi Szabadtéri Játékokon lesz látható, ahol 2014 és 2017 között négy nyáron át már 17-szer színre került, ezzel minden idők legnépszerűbb előadása volt a Játékok történetében, de a 2022-es vendégjáték újabb rekordot állíthat fel.

Mamma Mia! Madách Színház

 

 

Szólj hozzá!


Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi...

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi...
 
Színház naptár

Generációnk a padlón hever (Az ügynök halála, Centrál Színház)

Mint arról már többször is hírt adtunk, a Centrál Színház tűzte műsorára a drámairodalom egyik klasszikusát. A főpróbán jártam, és előre bocsájtom, nem kritikaírásra vállalkoztam, hanem arról beszélnék, hogy 2024-ben számomra mit jelentett ez az előadás.

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.
Új színdarabok
A király beszéde
A király beszéde
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
kettős:játék
kettős:játék
Budapest