Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban, mely során a különböző színházi formákat kívánják megmutatni a táncszínháztól kezdve a prózain és a zenésen át egészen a multimédiás eszközöket is segítségül hívó színpadi produkciókig.

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen
Fotó: Stúdió K Színház

No Filter: a Stúdió K képviseli Magyarországot a szabadkai nemzetközi színházi fesztiválon

No filter, azaz Szűrő nélkül alcímmel rendezik meg az idei Desiré Central Station nemzetközi színházi fesztivált Szabadkán november 25. és 30. között.
 
Az Átrium két előadása is szerepel a 13. Desiré nemzetközi színházi fesztiválon

Az Átrium két előadása is szerepel a 13. Desiré nemzetközi színházi fesztiválon

Urbán András Mefisztó és Kovács Máté Holtverseny című rendezése is jelen lesz a Kosztolányi Dezső Színház szervezésében megvalósuló Desiré Central Station Nemzetközi Regionális Kortárs Színházi Fesztiválon. A 2006 óta sikerrel futó hazai és külföldi kortárs színházi...
 
Fotó: Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja

Nyolc nap alatt 25 előadás a kisvárdai színházi fesztiválon

Huszonöt előadást láthat a közönség a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján, amelyet az eredeti júniusi időpont helyett augusztus 21. és 29. között rendeznek meg.
 
Világgá megy Ványa bácsi

Világgá megy Ványa bácsi

17 város, 9 ország, 3 földrész – a Váci Dunakanyar Színház és a Bartók Kamaraszínház koprodukciója, a Ványa bácsi a bresti Belaya Vezha Nemzetközi Színházi Fesztivál fődíja és a lembergi Arany Oroszlán Fesztiválon elért sikerei után világ körüli útra indul.
 
Magyar színházi siker Bresztben

Magyar színházi siker Bresztben

Magyar siker született a Belaya Vezha Nemzetközi Színházi Fesztiválon: a fődíjat a Váci Dunakanyar Színház és a Bartók Kamaraszínház közös produkciója, a Ványa bácsi hozta el.
 
Fotó: Örkény Színhát: Üvegbúra

Nők a p̶u̶l̶t̶ ̶m̶ö̶g̶ö̶t̶t̶ színpadon

Kiemelten foglalkozik a női témákkal az augusztus 2-án kezdődő szegedi Thealter színházi fesztivál, melyen hangsúlyosan lesznek jelen a nemzetközi – cseh, szlovák, szlovén és román – produkciók is.
 
Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok