Törőcsik Mari-emlékest az Ördögkatlan fesztiválon

Holnap (kedden) kezdődik a 15. Ördögkatlan fesztivál, amelyen több mint hatszáz programmal, köztük színházi előadásokkal, koncertekkel, irodalmi estekkel, képzőművészeti és családi programokkal várják öt napon át a látogatókat.

Fotó: Ördögkatlan Fesztivál
Felköszöntötte Törőcsik Marit a Nemzeti Színház

Felköszöntötte Törőcsik Marit a Nemzeti Színház

Együtt ünnepelte 84. születésnapját Törőcsik Marival a Nemzeti Színház. A teátrum képviseletében Törőcsik egyik kedvenc színpadi partnere, Trill Zsolt színművész, valamint egykori kollégái látogatták meg velemi otthonában a művésznőt, hogy személyesen köszöntsék fel.
 
Ösztönös zseni volt... – Soós Imre emlékére

Ösztönös zseni volt... – Soós Imre emlékére

"Ösztönös zseni volt, de hamar a politika játékszere lett, majd a démonai rabja..." – apró kiegészítésekkel az Újságmúzeum posztját tesszük közzé.
 
Az egriek lehozták a csillagot Törőcsik Marirnak

Az egriek lehozták a csillagot Törőcsik Marinak

Törőcsik Mari munkássága előtt tisztelegve avatták fel a harmadik csillagot az Eger Sikeréért Egyesület alapította Egri Csillagok Sétányon a hétvégén.
 
Gratulálunk Törőcsik Marinak a Kossuth Nagydíjhoz!

Gratulálunk Törőcsik Marinak a Kossuth Nagydíjhoz!

Magyarország köztársasági elnöke Kossuth Nagydíjat adományozott – a nemzet színésze, a nemzet művésze, kétszeres Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas és Balázs Béla-díjas színművész, érdemes és kiváló művész – Törőcsik Marinak március 15. alkalmából.
 
Pély község

Vajon ki az, aki ugyanabban a községben született, mint Törőcsik Mari?

Tisztelegve munkássága előtt, Törőcsik Mari Házzá alakítják át a színművész szülőházát a Heves megyei Pélyen.
 
Fotó: Nemzeti Színház

Egyelőre sajnos mégsem tér vissza Törőcsik Mari a színpadra

A művésznő újra kórházba került és orvosai lebeszélték arról, hogy Budapestre utazzon és fellépjen – adta hírül az Index.
 
Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a...
 
Színház naptár

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...
Új színdarabok