Sose halunk meg – ez a musical is szerepel a zalaegerszegi színház új évadában

Sose lehetne jobb előadáscímmel biztatni a nézőket koronavírus-járvány idején... A teátrum igazgatója, Besenczi Árpád a Facebookon ismertette az új évad műsortervét.

Egy kocka a Sose halunk meg-alapműből
A felújítás látványterve (Forrás: Építészfórum)

Nem kell sportcsarnokba költöznie a Győri Nemzeti Színháznak

A Győri Nemzeti Színház épületét a Modern városok program keretében újítják fel, a kiviteli tervek már elkészültek, jelenleg a közbeszerzési eljárások előkészítése történik.
 
Fotó: Szibériai csárdás ((MTI/Krizsán Csaba)

Jövőre búcsút vesz az épületétől a Győri Nemzeti Színház

Addig azonban még hat nagyszínpadi bemutató lesz a falak között – a színházat jövőre felújítják, a jelenlegi tervek szerint 2020. május 30-ig kell kiköltözniük. A következő évadtól ideiglenesen az Olimpiai Sportparkban lesznek az előadások.
 
7. évad, 7 bemutató közel 70 000 nézőnek: Váci Dunakanyar Színház

7. évad, 7 bemutató közel 70 000 nézőnek: Váci Dunakanyar Színház

A mágikus 7-es szám bűvöletében készül az új évadra a Váci Dunakanyar Színház. 7 bemutató, 7. évad, közel 70 000 fős lakosság a színház vonzáskörzetében. Klasszikus és két kortárs darabbal és egy ősbemutatóval is várják a nagyérdeműt, olyan színművészek...
 
Fotó: Játékszín

Falusi Mariann csatlakozik a Menopauza musical szereplőgárdájához

A Menopauza is szerepelt azon előadások repertoárján, amelyek a kőszínház nyári pihenője alatt elvitték a Játékszínt a nézőkhöz. Huszonhárom tájelőadást játszott a színház az évadszünetben. Tíz városba kilenc produkcióval utazott többek közt Bánsági Ildikó, Hernádi Judit,...
 
Megkezdődött az őszi évad a Játékszínben

Megkezdődött az őszi évad a Játékszínben

Elndult az őszi évad a budapesti Játékszínben, ahol csütörtökön az előző évad nagy sikerű vígjátékát, Szente Vajk Legénybúcsú című darabját láthatta a közönség.
 
Öt helyszínen hat bemutatóra készül idén a Radnóti Miklós Színház

Öt helyszínen hat bemutatóra készül idén a Radnóti Miklós Színház

Hat bemutatóra készül idén a Radnóti Miklós Színház; ebből hármat a színház alternatív játszóhelyén, a Radnóti Tesla Laborban tartanak.
 
A megújult Gobbi-klub (Fotó: Juhász Éva)

A nyáron komoly ráncfelvarrásokon esett át a Magyar Színház épülete

Zalán János igazgató megnyitotta az új évadot a Magyar Színházban – az új bemutatók ismertetése mellett komoly figyelmet kapott a színház épületének immáron kedvezőbb állapota.
 
Fotó: Monica Silvestre/Pexels

Függöny fel! – Évadnyitás Szolnokon, Miskolcon és Egerben

Már minden színházban gőzerővel készülnek az évadnyitásra, tegnap a budapesti Katona József színház startjáról írtunk, ma három vidéki színház kerül reflektorfénybe.
 
Különlegesen indul az évad a Katona József Színházban

Különlegesen indul az évad a Katona József Színházban

A WMN.hu-val együttműködve Csak neked mondom címmel indít 12 részes videósorozatot szeptember 2-tól a Katona József Színház.
 
Fotó: Átrium

Az Átrium is felkészült az új színházi évadra

Augusztus 21-től ismét nyitva az Átrium! Noha a kulturális kormányzat a 2019-re tervezett tao 77 százalékát elvonta a színháztól, jelentősen csökkentett programmal, sok átalakítással ugyan, de megkezdi a 2019/2020-as évadot. Az Átrium saját produkciói mellett befogadott előadások,...
 
Fotó: Ignácz Bence/Békéscsabai Jókai Színház

A balesetveszélyes színpad már a múlté Békéscsabán

Végéhez közeledik a Békéscsabai Jókai Színház nagyszínpadának felújítása. Igyekezniük kell, mert augusztus végén már át is kell adnia a színészeknek a helyet, hiszen kezdődnek a próbák az új évad bemutatóira – írja a BEOL.hu.
 
Fotó: vígszínház/Instagram

Csúsznak a bemutatók a Vígszínházban

A teátrum közleményben értesítette a színházlátogatókat, hogy technikai okok miatt a Honderű (Pesti Színház) és A nagy Gatsby (Vígszínház) című előadások bemutatóira az eddig meghirdetetthez képest kis csúszással – mindössze egyetlen napról van szó – kerül sor.
 
Színház fedél nélkül – játszóhelyet keres a MáSzínház!

Színház fedél nélkül – játszóhelyet keres a...

A MáSzínház társulatának tagjai értelmi sérült fiatal felnőttek és gyerekek, ép értelmű fiatalok, önkéntes segítők és színházi...
 
Színház naptár

Turkáló nyílik a József Attila Színház régi jelmezeiből

A színház megválik régi jelmezeitől, hogy azok kisebb társulatok, magánszínházak, függetlenek, amatőrök, iskolák vagy akár magánemberek szekrényeiben találják meg új helyüket.

A járvány magával ránthatja Shakespeare legendás színházát

Minderről a Kívül tágasabb blogon olvastunk: a legendás Globe a blog értesülései szerint képtelen lesz túlélni a korlátozások miatt elszenvedett veszteségeket.
Új színdarabok
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Budapest 
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Budapest 
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Budapest 
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Budapest 
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Budapest 
MACSKÁK
MACSKÁK
Budapest 
MACSKÁK
MACSKÁK
Budapest