Jövőre búcsút vesz az épületétől a Győri Nemzeti Színház

Addig azonban még hat nagyszínpadi bemutató lesz a falak között – a színházat jövőre felújítják, a jelenlegi tervek szerint 2020. május 30-ig kell kiköltözniük. A következő évadtól ideiglenesen az Olimpiai Sportparkban lesznek az előadások.

Fotó: Szibériai csárdás ((MTI/Krizsán Csaba)
7. évad, 7 bemutató közel 70 000 nézőnek: Váci Dunakanyar Színház

7. évad, 7 bemutató közel 70 000 nézőnek: Váci Dunakanyar Színház

A mágikus 7-es szám bűvöletében készül az új évadra a Váci Dunakanyar Színház. 7 bemutató, 7. évad, közel 70 000 fős lakosság a színház vonzáskörzetében. Klasszikus és két kortárs darabbal és egy ősbemutatóval is várják a nagyérdeműt, olyan színművészek...
 
Fotó: Játékszín

Falusi Mariann csatlakozik a Menopauza musical szereplőgárdájához

A Menopauza is szerepelt azon előadások repertoárján, amelyek a kőszínház nyári pihenője alatt elvitték a Játékszínt a nézőkhöz. Huszonhárom tájelőadást játszott a színház az évadszünetben. Tíz városba kilenc produkcióval utazott többek közt Bánsági Ildikó, Hernádi Judit,...
 
Megkezdődött az őszi évad a Játékszínben

Megkezdődött az őszi évad a Játékszínben

Elndult az őszi évad a budapesti Játékszínben, ahol csütörtökön az előző évad nagy sikerű vígjátékát, Szente Vajk Legénybúcsú című darabját láthatta a közönség.
 
Öt helyszínen hat bemutatóra készül idén a Radnóti Miklós Színház

Öt helyszínen hat bemutatóra készül idén a Radnóti Miklós Színház

Hat bemutatóra készül idén a Radnóti Miklós Színház; ebből hármat a színház alternatív játszóhelyén, a Radnóti Tesla Laborban tartanak.
 
A megújult Gobbi-klub (Fotó: Juhász Éva)

A nyáron komoly ráncfelvarrásokon esett át a Magyar Színház épülete

Zalán János igazgató megnyitotta az új évadot a Magyar Színházban – az új bemutatók ismertetése mellett komoly figyelmet kapott a színház épületének immáron kedvezőbb állapota.
 
Fotó: Monica Silvestre/Pexels

Függöny fel! – Évadnyitás Szolnokon, Miskolcon és Egerben

Már minden színházban gőzerővel készülnek az évadnyitásra, tegnap a budapesti Katona József színház startjáról írtunk, ma három vidéki színház kerül reflektorfénybe.
 
Különlegesen indul az évad a Katona József Színházban

Különlegesen indul az évad a Katona József Színházban

A WMN.hu-val együttműködve Csak neked mondom címmel indít 12 részes videósorozatot szeptember 2-tól a Katona József Színház.
 
Fotó: Átrium

Az Átrium is felkészült az új színházi évadra

Augusztus 21-től ismét nyitva az Átrium! Noha a kulturális kormányzat a 2019-re tervezett tao 77 százalékát elvonta a színháztól, jelentősen csökkentett programmal, sok átalakítással ugyan, de megkezdi a 2019/2020-as évadot. Az Átrium saját produkciói mellett befogadott előadások,...
 
Fotó: Ignácz Bence/Békéscsabai Jókai Színház

A balesetveszélyes színpad már a múlté Békéscsabán

Végéhez közeledik a Békéscsabai Jókai Színház nagyszínpadának felújítása. Igyekezniük kell, mert augusztus végén már át is kell adnia a színészeknek a helyet, hiszen kezdődnek a próbák az új évad bemutatóira – írja a BEOL.hu.
 
Fotó: vígszínház/Instagram

Csúsznak a bemutatók a Vígszínházban

A teátrum közleményben értesítette a színházlátogatókat, hogy technikai okok miatt a Honderű (Pesti Színház) és A nagy Gatsby (Vígszínház) című előadások bemutatóira az eddig meghirdetetthez képest kis csúszással – mindössze egyetlen napról van szó – kerül sor.
 
Fotó: Szegedi Kortárs Balett

Balettmesék felnőtteknek és gyerekeknek Szegeden

A következő évadban kicsiknek és nagyoknak egyaránt mesét állít a színpadra Juronics Tamás, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője.
 
Évadot zárt a Katona József Színház

Évadot zárt a Katona József Színház

Az évadzáró társulati ülésen elhangzott, hogy 2018/19-es színházi évadban a színház három játszóhelyének 727 előadását összesen mintegy 130 ezer néző látta, előadásaik idén is átlagosan 108%-os nézettséggel mentek.
 
Hogy kell Zöld Színházat csinálni?

Hogy kell Zöld Színházat csinálni?

A Miskolci Nemzeti Színház szeptemberben jelentette be, hogy a 2019/2020-as évadtól kezdve elkötelezi magát, hogy az ország első környezettudatos...
 
Színház naptár

Visszatérhettek a színészek a kaposvári színház megújult épületébe

Hétfőn átadták a felújított és kibővített kaposvári Csiky Gergely Színházat.

Béres Ilonát jelöli Kossuth-nagydíjra a Színházi Társaság

A Magyar Színházi Társaság Elnöksége legutóbbi összejövetelén döntött arról, hogy a tagszervezetektől beérkezett javaslatok alapján kiket terjeszt fel a 2020. évi Kossuth-díjra, valamint a Kiváló- és Érdemes Művész elismerésekre.
Új színdarabok
Madarak
Madarak
Budapest 
Madarak
Madarak
Budapest 
Madarak
Madarak
Budapest 
Madarak
Madarak
Budapest